«Jenter i Anlegg» på tur til Bauma

Tidligere i år etablerte Kruse Smith Anlegg forumet «Jenter i Anlegg», blant annet med mål om å rekruttere flere jenter inn i anleggsbransjen. Når Kruse Smith Anlegg sender sin delegasjon til Bauma er kvinneandelen 100 prosent, og består av 11 jenter som alle jobber i selskapet. Anleggsleder Hilde Marie Horpestad er initiativtaker og legger ikke skjul på at de er en sprudlende gjeng som gleder seg til å besøke verdens største fagmesse for bygg- og anleggsbransjen.

– Turen til Bauma er Kick-off for «Jenter i Anlegg», og med denne gjengen på tur blir det garantert både interessant og morsomt. Vi trenger flere kvinner inn i anleggsbransjen, og for oss i Kruse Smith Anlegg er dette en måte å markere en ny start, og ikke minst å oppfordre alle til å sette søkelys på gode tiltak som synliggjør mulighetene som kan bidra til at vi blir flere jenter i anleggsbransjen, sier Horpestad.

Organisasjonssjef i Kruse Smith Anlegg, Rebekka Smeland, forteller at «Jenter i Anlegg» skal være en arena hvor alle kan utveksle erfaringer, bygge nettverk – og ikke minst bidra til å sette dagsorden på hvordan de som selskap og bransje skal jobbe for å rekruttere flere jenter.

– Vi representerer en stor bransje i nasjonal målestokk, og vi må jobbe aktivt med markedsføring og konkrete gode tiltak for å få med oss flere jenter. Det er fortsatt altfor mange som har oppfatninger om at anleggsbransjen passer best for gutter, men vi damene i Kruse Smith Anlegg vil benytte enhver anledning til å rope ut til alle jenter der ute at anleggsbransjen er et veldig bra sted å jobbe. Og flere vi blir, jo bedre blir det for alle. Og gutta som jobber hos oss er helt enige, presiserer Smeland.

Nå er de 11 damene ute på tur, og ifølge dem selv har de som mål å ta Bauma med storm.

Administrerende direktør i HI Entreprenører, Anders Høiback, applauderer initiativet og forteller at alle selskapene i entreprenørkonsernet vil jobbe for å løfte andelen jenter i bransjen.

– Hæhre og Isachsen har akkurat de samme utfordringene, og initiativet til Kruse Smith Anlegg med «Jenter i Anlegg» er til inspirasjon for det videre arbeidet innenfor mangfold og likestilling på tvers i konsernet. Vi ser helt klart positive synergier med å samarbeide om dette. Jeg vil også trekke frem spesialistselskapet vårt innenfor geomatikk, Zenith Survey, som er på god vei med sitt målrettede arbeid med å øke andelen kvinnelige stikningsingeniører i sitt selskap. Til slutt vil jeg ønske damene i Kruse Smith Anlegg god tur til Bauma – det høres ut til å bli god stemning, sier Høiback.

Andre saker